ANNA PAULOWNASTRAAT 12-14 2518 BE THE HAGUE
P.O. Box 102742501 HG THE HAGUE
T +31 70 384 11 99E info@relationshipmanagement.eu

Praktische informatie Strategisch Relatiemanagement

Inschrijven  
Vul het inschrijfformulier in.

Wie organiseert deze opleiding?
Strategisch Relatiemanagement 
is een initiatief van het Institute of Strategic Relationship Management (ISRM) en het Protocolbureau.

“Het ISRM is dé Nederlandse expert in relatiemanagement” – Martin van Pernis, vml. CEO Siemens Nederland

Wie zijn de deelnemers?   
Deelnemers aan Strategisch Relatiemanagement werken bij de overheid, het bedrijfsleven en in de culturele/non-profitsector: eventmanagers, kabinetsmedewerkers, fondsenwervers, protocolmedewerkers, sales-support staff, beleidsondersteuners, personal assistants, lobbyisten, public affairs-medewerkers, marketeers en communicatiemedewerkers. Wij streven naar een diversiteit in de achtergrond van onze deelnemers.

Deze foto's werden genomen tijdens de diploma-uitreiking op 24 juni jongstleden. De opleiding werd in 2016 gevolgd door 14 deelnemers die de opleiding beoordeelden met een 4,2 (van maximaal 5) punten.

Deze foto’s werden genomen tijdens de diploma-uitreiking op 24 juni jongstleden. De opleiding werd in 2016 gevolgd door 14 deelnemers die de opleiding beoordeelden met een 4,2 (van maximaal 5) punten.

Wie zijn de docenten?   
Strategisch Relatiemanagement wordt verzorgd door faculty members en gastdocenten. Faculty members doceren de theorie (en begeleiden het onderzoek) en beschikken over een expertise. De gastdocenten zijn ervaringsdeskundigen die in de dagelijkse praktijk met relatiemanagement te maken hebben.

Wat houdt het onderzoek in?   
Naast het volgen van de lessen doen de deelnemers een onderzoek: Hoe is het relatiemanagement binnen jouw organisatie georganiseerd en wat zijn de sterke/zwakke kanten? In het onderzoek wordt de theorie van de opleiding toegepast in de praktijk. Het onderzoek richt zich op de eigen werksituatie, maar het is ook mogelijk een andere organisatie te onderzoeken.

Litteratuur
Bij deze opleiding hoort litteratuur, die voor aanvang van de lessen gelezen dient te worden.

Certificering
De opleiding Strategisch Relatiemanagement is inclusief een certificaat van het ISRM. De opleiding is geaccrediteerd door het Genootschap voor Eventmanagers en de Kring van Kabinetsmedewerkers. De opleiding is ook onderdeel van het onderwijs van de derdejaars bachelorstudenten van de Hotelschool The Hague.

Inschrijven  
Vul het inschrijfformulier in.

Kosten 
Strategisch
Relatiemanagement kost €3.995 per persoon (exclusief BTW) en is inclusief:

  • 6 lesdagen en 3 lesavonden verzorgd door 5 faculty members en 5 gastdocenten
  • Lesmateriaal, litteratuur en hand-outs
  • 6 lunches, 3 diners
  • 3 overnachtingen.

Voor diegenen werkzaam bij de overheid en voor particulieren kost de opleiding €3.995 inclusief 21% BTW.

Data 2018

  • donderdag 1 en vrijdag 2 maart
  • donderdag 5 en vrijdag 6 april
  • donderdag 3 en vrijdag 4 mei
  • donderdag 14 en vrijdag 15 juni (verdediging onderzoek)
  • vrijdag 28 juni (diploma-uitreiking)

Taal 
Deze opleiding wordt in het Nederlands gegeven (een aantal van de boeken behorende bij deze opleiding zijn in het Engels geschreven).

Hoeveel tijd kost deze opleiding?    
Naast het volgen van 6 lesdagen dienen meerdere boeken gelezen te worden en wordt er een onderzoek geschreven. Voor de boeken en het onderzoek staat ongeveer 40 – 50 uur.

Lokatie 
De opleiding wordt gegeven op de campus van de Hotelschool The Hague in Amsterdam.

Algemene voorwaarden
Bij annulering na inschrijving heeft de deelnemer geen recht op restitutie van het tarief. Het is wel mogelijk om deelname te verplaatsen. Het Institute of Strategic Relationship Management heeft het recht om de opleiding (bij onvoldoende deelnemers) te verplaatsen. Het Institute of Strategic Relationship Management heeft het recht om de opleiding (bij onvoldoende deelnemers) te annuleren (in dat geval heeft de deelnemer recht op restitutie). Het Institute of Strategic Relationship Management heeft het recht foto’s te maken van deze opleiding voor ‘social media’ of andere doeleinden. Het programma van deze training is onder voorbehoud van wijzigingen.

Protocolbureau