ANNA PAULOWNASTRAAT 12-14 2518 BE THE HAGUE
P.O. Box 102742501 HG THE HAGUE
T +31 70 384 11 99E info@relationshipmanagement.eu

STRATEGISCH RELATIEMANAGEMENT

This programme in English: click here

Een ontmoeting met de relaties of een netwerkbijeenkomst moet gestructureerd worden om effect te kunnen sorteren. Alleen dan gaat het rendement met sprongen omhoog. Samen met een goede, ook vooraf uitgedachte, evaluatie en follow-up leidt dat in alle gevallen tot een duidelijke meeropbrengst per uitgegeven euro.

Diploma-uitreiking Strategisch Relatiemanagement

Deze foto is genomen tijdens de diploma-uitreiking op 24 juni jongstleden. De opleiding werd in 2016 gevolgd door 14 deelnemers die de opleiding beoordeelden met een 4,2 (van maximaal 5) punten.

De kern van deze structuur is het hebben van een netwerkstrategie voor het complete netwerkproces. Alleen zo is het mogelijk om de effectiviteit van het relatiemanagement te vergroten én anderen binnen je organisatie – leidinggevenden en collega’s van andere afdelingen – te inspireren en overtuigen. Die netwerkstrategie is een vergaande analyse en doorvertaling van de marketing/communicatiestrategie van een organisatie, die op zichzelf weer een vertaling is van de overall visie en organisatiestrategie.

 

Wie zijn de relaties van jouw organisatie? Wat is hun belang voor jouw organisatie? Waarom wil je relaties aan je binden? Hoe bouw je een netwerk op van jouw relaties? Hoe onderhoud je dat netwerk? Hoe organiseer je effectieve netwerkbijeenkomsten?

Het Institute of Strategic Relationship Management ontwikkelde samen met het Protocolbureau een postgraduate opleiding Strategisch Relatiemanagement, onder meer voor:

  • Marketing- en communicatiemanagers, accountmanagers, eventmanagers, sales-support staff, medewerkers investor relations, PA’s (bedrijfsleven).
  • Kabinetsmedewerkers, beleidsondersteuners, communicatiemedewerkers (overheid).
  • Fondsenwervers, communicatiemedewerkers (culturele sector).
Strategisch Relatiemanagement

Strategisch Relatiemanagement bestaat uit 5 modules (in het programma meer informatie hierover)

“Strategisch Relatiemanagement begint academisch en eindigt operationeel; deze complete opleiding heeft mij geïnspireerd om het relatiemanagement binnen onze organisatie nog verder te professionaliseren” – Tom Verbelen, directeur Gemeente Antwerpen

Hotelschool The HagueVanaf 2 maart 2017 start de volgende opleiding. Deze wordt gegeven in 6 lesdagen verspreid over twee maanden op de campus van de Hotelschool The Hague in Amsterdam. De opleiding is inclusief lunches/diners en overnachting in het hotel van de hotelschool. De postgraduate van het ISRM is geaccrediteerd door het ‘Genootschap voor Eventmanagers‘ en de Kring van Kabinetsmedewerkers. De opleiding is ook onderdeel van het onderwijs van de derdejaars bachelorstudenten van de Hotelschool The Hague.

Lees hier het programma van de opleiding en vind hier de praktische informatie (data, prijs, inschrijfformulier).